IBM Cognos Analytics 11.2: Etusivun kustomointi

Cognos Analyticsin 11.2-versiossa on mahdollista kustomoida etusivua oman yrityksen tai brändin näköiseksi. Kustomointi nopeuttaa tärkeisiin sisältöihin pääsemistä ja säästää aikaasi, kun päivittäin käyttämäsi työkalut ovat heti käsillä.

Kustomoitavia ominaisuuksia ovat:
• Teema, visuaalinen ilme
• Aloitusbanneri
• Pika-aloituksen laatat
• Alasivun välilehdet

cognos analytics etusivu

Teema ja aloitusbanneri

Teeman muokkaamisella on mahdollista tuoda oman brändin värit ja logot työkaluun. Aloitusbannerista on kuvan esimerkissä muokattu Soleno-brändiin sopiva värien, kuvien ja tekstien avulla.

Jos aloitusbannerille ei ole käyttöä ja mieluummin haluaa päästä suoraan käsiksi sisältöihin, on mahdollista poistaa banneri käytöstä klikkaamalla raksia bannerin oikeasta yläreunasta tai menemällä Oma valikko -> Profiili ja asetukset -> Asetukset -> Yleiset -> Tervetuloa-palkki.

Huomaa myös, että minkä tahansa näkymän, esimerkiksi usein käytetyn tärkeän raportin, voi asettaa kotisivunäkymäksi saman asetusvalikon kautta.

pika-aloituslaatat

Pika-aloitus

Pika-aloituksessa on oletuksena valmiina neljä laattaa: Siirrä tiedot, Valmistele tiedot, Tutkimus ja Tietojen esittäminen. Laattoja on mahdollista lisätä omiin tarpeisiin sopiviksi. Oletuslaatat on myös mahdollista piilottaa hallitse-valikon kautta.

Esimerkissä on luotu kolme uutta pika-aloituslaattaa. Yhdestä laatasta pääsee suoraan raporttisisältöön, toisesta avataan uuteen välilehteen Solenon blogisivu, ja kolmannesta aukeaa sähköpostiohjelma, jonka kautta pystyy lähettämään tukipyynnön yhteyshenkilölle.

välilehtinäkymä

Välilehdet

Etusivun alaosassa on valmiina kaksi välilehteä: Aloitus ja Uusin. Kuten pika-aloituslaattoja, uusia välilehtinäkymiä voidaan lisätä. Voit tehdä näkymän vaikkapa työryhmän sisällöstä tai paljon käyttämästäsi raportista, jonka tiedot päivittyvät automaattisesti. Esimerkissä on tuotu yhdeksi uudeksi välilehdeksi interaktiivinen myyntikarttaraportti, josta pystyy tarkastelemaan myynnin muutoksia eri kvartaalien aikana.

Välilehtiä on pika-aloituslaattojen tapaan mahdollista piilottaa eri roolien näkymistä hallitse-valikon kautta.

Ota yhteyttä!

SAMI ERVASTI
ADVANCED ANALYTICS AND CLOUD DATA

Tel. 040 590 9021

email sami.ervasti@soleno.fi

IBM COGNOS ANALYTICS

Katso kuinka IBM Cognos Analytics auttaa sinua tekemään parempia liiketoimintapäätöksiä. Analytiikka on helppo ja nopeaa käyttää. Intuitiivinen käyttöliittymä tekee datan analysoinnista helppoa ja mukavaa.

LUE LISÄÄ KOKEILE ILMAISEKSI