Cognos Analytics 11.1.7: REST API hyötykäyttöön dashboardeilla/raportoinnissa

REST API Cognos Dashboard raportointi

Cognos Analytics R7 julkaistiin heinäkuussa 2020 ja julkistuksen myötä on nyt mahdollista muodostaa yhteys REST API -palvelimeen. Yhteys voidaan määrittää joko yhteen tai useampaan URL-osoitteeseen, joista saadaan JSON-vastauksena data taulukkomuodossa. Cognoksessa yhteyden kautta saatua dataa voidaan käsitellä kuten mitä tahansa tietokannan taulua ja lisätä esimerkiksi datamoduuliin hyödynnettäväksi dashboardeilla ja raportoinnissa.

Yhteys voidaan luoda joko Hallinta > Datapalvelinyhteydet -valikon kautta tai hallintakonsolista ja yhteyden on sisällettävä joko Sample- tai Config-nimiarvopari, joka määrittelee kysyttävät päätepisteet.

Pyynnön hyväksymiseen voidaan tarvita myös API-avainta. Päätesivusto voi generoida tunnuksen, jonka on oltava osa HTTP-pyynnön otsikkoa. Ohjain tarjoaa nimiarvoparit, joita voidaan käyttää otsikkomuuttujien asettamiseen. Avain voidaan määrittää esimerkiksi yhteyden ominaisuuksissa, URL-osoitteessa, Cognos Analytics -istunnon muuttujan kautta tai valinnaisessa Avain-kentässä.

Lisätietoa Cognos Analytics REST APIsta IBM:n sivulta.

REST API -DATAN KÄYTTÖ COGNOKSESSA

REST API:n kautta haettua dataa voidaan käyttää esimerkiksi datamoduulissa kuten mitä tahansa tietokannan tauluja.

REST API:n hyödyntäminen datamoduulissa

Datamoduuli puolestaan toimii normaalisti esimerkiksi Cognos Analytics dashboardien tai raporttien tietolähteenä.

REST API:n hyödyntäminen dashboardilla

Ota yhteyttä!

SAMI ERVASTI
ADVANCED ANALYTICS AND CLOUD DATA

Tel. 040 590 9021 email sami.ervasti@soleno.fi

IBM COGNOS ANALYTICS

Katso kuinka IBM Cognos Analytics auttaa sinua tekemään parempia liiketoimintapäätöksiä. Analytiikka on helppo ja nopeaa käyttää. Intuitiivinen käyttöliittymä tekee datan analysoinnista helppoa ja mukavaa. LUE LISÄÄ KOKEILE ILMAISEKSI