IBM Cognos Controller 10.4.2 julkaistu

IBM esitteli web-pohjaisen käyttöliittymän, ControllerWebin, Cognos Controllerin versiossa 10.3.0 ja on siitä lähtien päivittänyt sekä client versiota, että web-ympäristöä. Uusimmassa 10.4.2 päivityksessä, joka julkaistiin 19.12.2019, esiteltiin tähän mennessä yksi odotetuimmista ControllerWeb-päivityksistä, kun käyttäjät voivat vihdoin avata clientilla tekemiään Free Formeja myös ControllerWebissä. Aiemmin nämä formit ovat olleet avattavissa vain clientilla ja Excel Linkin kautta. Uusin ControllerWeb-versio siis tukee Excel-formeja, joissa on Controller-funktioita, Excelin omia funktioita ja mahdollisesti myös muuta laskentaa. Tämä mahdollistaa erilaisten KPI- ja tavoitelaskentojen tutkimisen myös ControllerWebissä. Samalla uusien toiminnallisuuksien lisääminen ControllerWebiin jatkuu kovaa vauhtia.

Free formeja voi jatkossa käyttää myös ControllerWebin kautta. Yllä olevassa kuvassa TOTAL-sarake on laskettu Excelin SUMMA-funktiolla. Aikaisemmissa versioissa tätä formia ei voinut avata web-käyttöliittymässä.

Controlleriin esiteltiin viimeisimmässä päivityksessä myös suorituskyvyllisiä päivityksiä, kun Controllerin perusraporttien suorittamiseen esiteltiin uusi vaihtoehtoinen työkalu. Aiemmin Controllerin raportit on luotu Cognos Analyticsin kautta, joka on varsin järeä työkalu kyseiseen hommaan. Uusimmassa päivityksessä esiteltiin CCR Reports-raportointityökalu, jota voidaan käyttää raporttien ajamiseen. Kevyempi raportointi mahdollistaa nopeammat raportit, yksinkertaisemman arkkitehtuurin systeemitasolla ja pienemmät käyttöönoton kustannukset. Yksinkertaisempaan arkkitehtuuriin ja pienempiin käyttöönottokustannuksiin vaikuttaa myös toinen uusi päivitys: Controllerin AD-autentikointi. AD-autentikoinnin avulla voidaan luopua Cognos access managementista (CAM), jolloin Cognos Analyticsin asentaminen Controllerin yhteydessä ei ole enää pakollinen. Tällä saadaan myös asennus ja käyttöönotto helpommaksi. Controllerin AD-autentikointi mahdollistaa luonnollisesti myös SSO:n (single sign-on) käytön. Nämä päivitykset ovat käytettävissä vain uusimmassa Controller versiossa.

Eikö ControllerWeb ole käyttöliittymänä tuttu? Onko Controller päivityksiä jäänyt välistä? Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Ota yhteyttä!

KEIJO YLITALO
TOIMITUSJOHTAJA

Tel. 040 559 8291 email keijo.ylitalo@soleno.fi

IBM PLANNING ANALYTICS

Yhdistää suunnittelun, budjetoinnin, ennustamisen, analyysien ja tulosten seurannan yhteen ja samaan IBM Planning Analytics -ratkaisuun.

LUE LISÄÄ KOKEILE ILMAISEKSI

BARC: The Planning Survey 19

Lue miten IBM Planning Analytics menestyi vuonna 2019 maailman laajimmassa suunnitteluohjelmistojen vertailussa. Ymmärrä miksi se on ehdotonta kärkeä liiketoimintahyödyssä, asiakastyytyväisyydessä ja helppokäyttöisyydessä.

Lataa Raportti!